woensdag 15 september 2010

How to: Je eigen mold maken

Mijn eerste how-to is een feit. Een snelle en simpele manier om je eigen mold te maken. Ik gebruik deze techniek regelmatig en voor mij werkt hij prima. Je kunt hem toepassen met in principe elk gewenst figuur, enjoy!Liefs,
Jaime

5 opmerkingen:

 1. Wat een slimme en snelle manier!! Wat leuk!
  Wilde eigenlijk mijn bakels doorverkopen omdat ik hem niet lekker vind om mee te werken; maar dat moet ik misschien toch nog maar niet doen...
  Vraagje: wij hebben als enige oven een (heel slechte) combimagnetron die niet kan bakken met de deur open. Heb je daar een suggestie voor?
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt het proberen met een pollepel ertussen? Als het dan ook niet werkt kan het eventueel ook met de ovendeur dicht, maar dan wel echt op de laagste stand! Ik geef geen garantie dat dit werkt omdat ik het zelf niet zo doe en ook niet uitgetest heb. Een andere optie is om je mal gewoon zo te laten drogen. Minstens 48 uur. Hoe lang hoe beter. Gewoon veel tylose gebruiken. Ik heb daar zelf alleen nooit het geduld voor ;) Haha. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Top idee zeg,
  ik wil al lang zelf molds maken, dat kan ook met vloeibaar rubber, maar dat is zo duur!
  Ik ga dit snel proberen, zo'n top idee, hoe kom je erbij?? Fondant in de oven haha,,

  Groetjes Jamie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wou inderdaad ook goedkoop molds maken, en vond de vloeibaar rubber optie aan de dure kant.. Dus toen ging ik sávonds in bed nadenken en dacht laat ik het er eens op wagen, en tot mijn verbazing werkte het prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een goed plan zeg!!
  gebruik je hiervoor de kilo verpakking pettinice
  of kan ik de 5kg van bakels ook gebruiken?
  ben benieuwd!!

  BeantwoordenVerwijderen